ODAMIZIN TARİHÇESİ:

İzmir Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası İzmir İli Konak İlçesinde “ İzmir Elektrik Teknisyenleri Derneği” adı altında Cemiyetler Kanununa ve Ahi Evran geleneklerine uygun olarak, modern bir şekilde örgütlenmeye başlamış,   1948 yılında da kurulmuştur. 04.08.1964 Tarihinde yürürlüğe giren 507 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunun yürürlüğe girince anılan yasa gereğince KAMU KURUMU NİTELİĞİNDE MESLEK KURULUŞU  NİTELİĞİ’ni kazanmıştır.17.05.1991 tarihinde yürürlüğe giren 3741 sayılı Kanun ile 507 sayılı Kanunun bazı maddeleri değiştirilmiş, 07.06.2005 tarihinde ise  Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek yürürlüğe  giren 5362 sayılı “ Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu”  usul ve esasları doğrultusunda” İZMİR ELEKTRİK TEKNİSYENLERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODASI”  ismini alarak bugüne kadar bu isim altında faaliyetlerine devam etmektedir.

AMACI:

İzmir Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, üyelerimizin  arsında Birliktelik, Güven, Dayanışma, Mesleki Faaliyetleri gerçekleştirip ilerlemeyi sağlamak.

Mesleki Eğitimin sahasında gelişen Elektrik- Elektronik teknolojik yenilikler karşısında, oda üyelerimizin gelişmelerini sağlamak oda yöneticileri olarak bizlerin temel prensipleri arasında her zaman ön planda olmuştur.

VAZGEÇİLMEZ DEĞERLERİMİZ:

Üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini,beklentilerden daha kaliteli hizmet ile karşılamak temel hedefimizdir.

İlkemiz Kanun,Yönetmelik ve Yasal düzenlenmelere titizlikle uymak ve uygulanmasında kesinlikle taviz vermemektir.

En büyük önemi insana veririiz ve sürekli insana yatırım yaparız.

Etki ekip çalışmasına inanırız.

Mesleğimizde çalışan herkesin "KENDİ İŞİNİN LİDERİ" Olduğuna inanırız.

İyi ahlaklı Fen Adamlarıyız.

Dürüsttüz, Çalışkanız, Demeokratız,Eleştiriye açıığız.

çalışmalarımızı yaratıcı ve üretken kılan istek enerjisinne inanırız ve bunu sağlarız.